Nemzetközi programok

Nemzetközi programjainkat több külföldi ifjúsági szervezettel együttműködésben valósítjuk meg. A programokat az elmúlt években a Európai Unió Fiatalok Lendületben programja finanszírozta, amely ezzel elősegítette a fiatalok mobilitását. A csereprogramok általában a nem formális tanulás eszközeit felhasználva, valamilyen az európai fiatalok számára fontos kérdést dolgoznak fel. A résztvevő 16 és 30 év közötti fiatalok több különböző országból érkeznek és egy hétig játékos, és a szabadidő hasznos eltöltését biztosító módszerekkel dolgozzák fel az adott témát. Közben ismerkednek egymás kultúrájával, nyelvével, szokásaikkal és fejlesztik angol nyelvtudásukat. 

Egyesületünk a programokra a résztvevő fiatalokat felkészíti, illetve a folyamatos személyes támogatást is nyújt, ezért minimális összegben uticéltól függően 5.000 -10.000 Ft közötti közvetítési -adminisztrációs díjat számolunk fel. Szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok esetében ettől a díjtól eltekintünk.  

 
   

Bővebben az ifjúsági cserékről

Az ifjúsági csere egy 13-30 éves fiatalok számára szóló nemzetközi program, ami az Európai Unió támogatásával, az Erasmus+ Programon belül valósul meg.  A program lényege, hogy a több országból érkező résztvevők egy előre meghatározott témát (pl. környezetvédelem, integráció, emberi jogok stb.) együtt dolgoznak fel – nem formális tanulási módszerekkel-, amellyel nem csak a témán belüli tudásukat bővítik, hanem más kompetenciáik is fejlődnek, ráadásul az idegen nyelvet is gyakorolhatják.  Minden országból kisebb csoportok vesznek részt a programon, akiket csoportvezetők kísérnek el.   

Egy ifjúsági csere rendkívül jó alkalom arra, hogy hasonló korú fiatalokkal ismerkedj más országokból, gyakorold az idegen nyelvű kommunikációt, megismerd más országok kultúráját és nem utolsó sorban, hogy életre szóló élményt szerezz.

Ki lehet  résztvevő?

  • 13-30 éves fiatalok
  • létszám: összesen minimum 16, maximum 60 fő + csoportvezetők
  • partnerországok: 2-10 ország
  • A munka hivatalos nyelve az angol, de nem kell félni, mindig lesz valaki, aki segít, de 1-2 napon belül még azok is jól boldogulnak, akik kevésbé beszélik a nyelvet.
 
   

Egy résztvevő több cserében is részt vehet

Költségek

Az 5.000 Ft-os részvételi díjon felül  minden más, a programmal kapcsolatos (pl. utazás, étkezés szállás) költségeket az Erasmus+ Program fedezi.

Hogyan vehetek részt ifjúsági cserén?

Aktuális programjainkról a honlapunkon tájékozódhatsz. Ha van olyan, amiben szívesen részt vennél, és megfelelsz a kritériumoknak (életkor stb.), töltsd ki a kapcsolódó jelentkezési lapot a megadott határidőig. A visszajelzésünk után a tarunk egy előkészítő találkozót, ahol egyrészt megismerheted a magyar csapat tagjait és a csoportvezető(ke)t, valamint részletes információkat kapsz, és hasznos tanácsokkal is ellátunk. Itt minden kérdésedre válaszolunk.

A csere után egy élménybeszámolót kérünk tőled.

Aktuális felhívásaink:

Erasmus+