És még mindig itt vagyunk

A Here We Are csoport folytatja a munkáját ez év februárjától! Egy sikeresen lezárt másfél éves folyamat után mind a csapatok (portugál és magyar), mind az őket támogató szervezetek (Együttható Egyesület és APCC) egyetértettek abban, hogy folytatni szeretnék, ami elkezdődött a Here We Are csoportban. Októberben meg is írtuk együtt a folytatást lehetővé tevő Erasmus+ pályázatot, mely elfogadása után februártól kezdődhetett meg. 

A korábbi projekt tanulságait  figyelembe véve a 'still HERE' projekt felépítése kiemelten fókuszál a csoport autonóm munkájának előkészítésére  és az ehhez szükséges kompetenciák struktúrált fejlesztésére. Ennek megfelelően a projekt első szakasza egy megtervezett csoportfolyamattal indul, melyben főszerepet kapnak az önismeret és társismeret, a szociális kompetenciák és kommunikációs készségek és a szervezési és kezdeményezőkészség. 

A második szakaszban pedig a kivitelezésen és 'termékfejlesztésen' lesz a hangsúly - a csapatok itt fogják megvalósítani a tervezésük eredményeként megszületett hat foglalkozást, melybe a nagy nyilvánosság bevonható és amin keresztül saját élményt és új szempontokat nyerhetnek a fogyatékossággal és a fogyatékossággal élő emberekkel kapcsolatban. 

A másfél éves projekt felépítése tehát a következő:
2019 február-szeptember: Kompetenciafejlesztés strukturált csoportolyamaton keresztül
2019 szeptember-2020 június: Tevékeynségek megvalósítása
2020 június-2020 július vége: Értékelés és projekzárás + A projekt záróeseményének megvalósítása

 

A projekt egész hosszában rendszeres kommunikáció várható a közösségi médián és egyéb csatornákon keresztül. 

Kövessétek ti is a Here We Are csapat munkáját a csoport Facebook oldalán: https://www.facebook.com/hereweare2017/